Richtingen op locatie Sint-Michielsgestel

Op het Elde College in Sint-Michielsgestel start je in een brugklas vmbo-k/mavo of mavo/havo. In beide brugklassen volg je les op het hoogste niveau. Tegelijkertijd krijg je genoeg ruimte om te ontdekken welke richting het beste bij je past. Na één jaar (mavo/havo) of twee jaar (vmbo-k/mavo) maak je een definitieve keuze.

  • Past vmbo-k bij jou? Dan kun je na het tweede leerjaar overstappen naar het Elde College in Schijndel.
  • Past mavo bij jou? Dan kun je tot en met het vierde leerjaar op het Elde College in Sint-Michielsgestel blijven en eindexamen doen met LO-2 als examenvak.
  • Past havo bij jou? Dan kun je tot en met het derde leerjaar op het Elde College in Sint-Michielsgestel blijven en daarna overstappen naar het Elde College in Schijndel.

Elde Extra

Elke leerling is uniek! Daarom krijg je op het Elde College de kans om het lesprogramma aan te passen aan jouw eigen interesses en ambities. Onder andere via Elde Extra: een extra aanbod van vakken en (buitenschoolse) activiteiten. Via contextrijk onderwijs ontdek je nieuwe kanten van jezelf, verleg je je grenzen en leer je nog beter samenwerken. Zo bewandel je jouw eigen eigen weg naar wereldburgerschap. Hieronder een greep uit het aanbod, met voor ieder wat wils!

De Elde College vakantieplanning

Hieronder vind je een knop naar de vakantieplanning.

Schoolgids 2023-2024

In deze schoolgids is algemene informatie opgenomen die voor het gehele Elde College geldt. Ook vindt u in deze gids specifieke informatie voor (tweetalig) vwo en havo of havo/vmbo-t en vmbo/praktijkonderwijs. Daarnaast staan er verschillende wetenswaardigheden in die voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) van belang zijn.