Meer dan sporten alleen

Naast het sporten volg je een verdiepend programma over gezondheid en voeding en ontwikkel je sociale vaardigheden als samenwerken, hulpverlenen, leidinggeven en organiseren. Dat maakt de sportklas niet alleen een goede voorbereiding op vervolgopleidingen als CIOS en ALO, maar ook op paramedische en uniforme beroepen zoals politie, brandweer en marechaussee.

Past de sportklas bij jou?

De sportklas is er voor leerlingen van alle richtingen: van praktijkonderwijs tot vmbo, havo en (t)vwo. Je hoeft geen geweldige sporter te zijn om deel te nemen. Veel belangrijker is dat je sportief bent, een sportmentaliteit hebt en gemotiveerd bent om nieuwe sporten te proberen. Drie keer ja? Dan is de sportklas vast iets voor jou!

Aanmelding en selectie

Tijdens je aanmelding voor de brugklas geef je aan dat je wil deelnemen aan de sportklas. Vervolgens kijken onze docenten lichamelijke opvoeding tijdens een selectiemiddag of je voldoende basisvaardigheden bezit. Ook vragen zij naar jouw motivatie en krijg je meer uitleg over de inhoud van het programma, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Snel daarna hoor je of je geselecteerd bent voor de sportklas op je eigen niveau.

Vrijwillige ouderbijdrage

We willen zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om deel te nemen aan de sportklas. Daarom is de vrijwillige ouderbijdrage voor ouder(s)/verzorger(s) beperkt tot € 185,00 per jaar. Van dat bedrag betalen we de verschillende clinics en externe sportieve activiteiten.