Sportklassen

Sport je graag en ga je steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen? Kies dan voor onze sportklas!


 

Voor de richtingen vwo, havo en vmbo
De sportklassen bieden we aan binnen de richtingen vwo, havo en vmbo op de locatie Schijndel. Je start in de brugklas op het niveau dat bij je past. Het maakt dus niet uit in welke brugklas je zit.

Lesprogramma
Naast jouw reguliere lesprogramma krijg je 2 uur extra bewegingsonderwijs in de week.
Tijdens deze lessen maak je kennis met trendsporten zoals kinbal, freerunnen of padel. Daarnaast staan er jaarlijks 8 bijzondere sportieve activiteiten op het programma. Iedere periode wordt afgesloten met een buitenschoolse activiteit. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, trampolinespringen en waterskiën.

Meer dan sporten alleen
Naast het sporten volg je een extra verdiepend programma waarbij je je bezig houdt met gezondheid, voeding en sociale vaardigheden zoals samenwerken, hulpverlenen, leidinggeven, organiseren en omgaan met verschillen. Een sportklas is niet alleen een goede voorbereiding op verschillende vervolgopleidingen zoals het Cios en ALO, maar ook voor paramedische en uniforme beroepen zoals politie, brandweer en marechaussee.

Sportief en de juiste sportmentaliteit
Het is niet zo dat je alleen naar de sportklas mag als je een geweldige sporter bent. Veel belangrijker is dat je sportief bent, een goede sportmentaliteit hebt en gemotiveerd bent om nieuwe sporten te proberen. 

Aanmelden en selectie
Als je bent aangenomen op onze school krijg je een uitnodiging voor een sportmiddag. Tijdens deze sportmiddag kijken de docenten lichamelijke opvoeding of je beschikt over voldoende basisvaardigheden. Ook vragen we naar jouw motivatie voor de sportklas en vertellen we meer over de inhoud van het programma, zodat we goed weten wat we van elkaar kunnen verwachten. 

Verplichte ouderbijdrage
We willen graag alle leerlingen de kans geven om aan de sportklassen deel te nemen. Vandaar dat de eigen bijdrage van de ouder(s)/verzorger(s) voor deelname aan de sportklasen beperkt is tot € 185 per jaar. Daarvan worden de diverse clinics en externe sportieve activiteiten bekostigd.

Meer informatie
De heer Van de Akker is coördinator van de Sportklassen en vertelt je graag meer. Hij is via mail bereikbaar: c.vd.akker@eldecollege.nl

Bijeenkomst Sportklas

Helaas kan i.v.m. de RIVM-maatregelen en de sluiting van de gymzalen de geplande bijeenkomst van dinsdag 2 juni 2020 niet door gaan. 
>Lees hier verder in de brief die 27 mei is verstuurd naar de hiervoor aangemelde leerlingen.

Je houdt van sporten? Je bent geïnteresseerd in alles wat met sport te maken heeft? Je denkt dat extra sport voor jou een extra motivatie is? Dan is de Elde College Sportklas de juiste plek voor jou!


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS