Bring Your Own Device

Bring Your Own Device (BYOD) betekent dat leerlingen in alle leerjaren zelf een laptop aanschaffen en mee naar school nemen. Die laptop kunnen zij tijdens de lessen gebruiken. Goed om te weten: wij zijn géén digitale school en willen dat ook niet worden. Wel zorgen we voor een goede mix van verschillende leermiddelen, met als uitgangspunt dat leerlingen maximaal 30% van de tijd digitaal bezig zijn. Op die manier bereiden we hen via eigentijds onderwijs voor op de maatschappij van nu.

Laptop kopen of huren bij The Rent Company
Voor de invoering van BYOD zijn wij een samenwerking aangegaan met The Rent Company uit ’s-Hertogenbosch: marktleider als leverancier van laptops aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ouders/verzorgers kunnen bij The Rent Company een laptop kopen, of huren voor 36, 48 of 60 maanden. Zij sluiten hiervoor rechtstreeks een contract af met The Rent Company. Daarbij hoort ook een regeling voor service en onderhoud.

Zelf voor een laptop zorgen
Het kopen of huren van een laptop via The Rent Company is niet verplicht. Leerlingen mogen ook een ander afwijkend type laptop meenemen naar school. Het is wel belangrijk dat die voldoet aan de juiste specificaties. Dat kan gecheckt worden door onze ICT-medewerkers, tijdens een afspraak aan het einde van het schooljaar. Het Elde College kan helaas geen passende ondersteuning bieden als leerlingen een eigen type laptop gebruiken, bijvoorbeeld bij schade of foutmeldingen.

Bestelprocedure The Rent Company
Bestellen via The Rent Company kan heel eenvoudig in hun webshop. Voor de zomervakantie ontvangen alle ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen die definitief zijn toegelaten tot het Elde College een e-mail over de precieze bestelprocedure. In die e-mail staat een uiterlijke besteldatum. Bestel vóór die datum om er zeker van te zijn dat de laptop op tijd op school is. Erna kunnen prijzen mogelijk wijzigen en rekent The Rent Company € 20,00 administratiekosten. Aan het begin van het nieuwe schooljaar worden de laptops op school uitgereikt aan de leerlingen.

Belangrijke documenten over BOYD