Coronabericht donderdag 29 april 2021
 

De meivakantie staat voor de deur. Voor velen tijd om even tot rust te komen en de accu weer op te laden voor de komende maanden. Voor de examenkandidaten ook een periode met ‘laatste loodjes’ en examenvoorbereiding: het maken van oefenexamens en het doornemen van samenvattingen. Wij hopen iedereen op 17 mei weer gezond en uitgerust terug te zien op het Elde College.

Aantal besmettingen

Sinds vrijdag 23 april zijn 13 positieve testuitslagen gemeld, 11 leerlingen (van beide locaties) en 2 medewerkers. In enkele gevallen was sprake van risico-contacten op school, waardoor voor sommige leerlingen en medewerkers thuisquarantaine noodzakelijk was. Bij de meeste meldingen was sprake van een externe bron: in de thuissituatie of in de vriendenkring. Wij wensen iedereen een voorspoedig herstel.

Zelftesten in het onderwijs

De directie heeft met de medezeggenschapsraad, waarin ook ouders en leerlingen zitting hebben, afspraken gemaakt over de inzet van zelftesten voor leerlingen en medewerkers van het Elde College. U ontvangt hierover een apart bericht. Het is belangrijk om te benadrukken dat zelftesten niet geschikt zijn in de volgende situaties:

  • Bij terugkeer uit een risicogebied.
  • Indien sprake is van (lichte) klachten.
  • Indien sprake is van risicocontact.
  • Na een melding via de corona-app.

In deze gevallen is quarantaine en een PCR-test bij de GGD voorgeschreven door het RIVM.

Centraal examen en bijzondere omstandigheden i.v.m. corona

Wij hopen dat alle examenkandidaten de examenperiode gezond en wel doorstaan. Ook tijdens de examentijdvakken zijn de RIVM-maatregelen leidend evenals de afspraken die daarbij horen. Examenkandidaten die (lichte) klachten hebben of bij wie sprake is van risico-contact dienen quarantaine aan te houden en een PCR-test aan te vragen. Een zelftest volstaat niet in deze situatie.

N.a.v. eventuele persconferenties

Ook tijdens de meivakantie van het onderwijs is het mogelijk dat het kabinet nieuwe besluiten of maatregelen formuleert m.b.t. de huidige corona-omstandigheden. Het Elde College zal op maandag 17 mei weer starten in de structuur zoals die nu geldt: een combinatie van online onderwijs en lessen in het schoolgebouw. Eventuele wijzigingen worden dus niet tijdens de vakantieperiode doorgevoerd. 

Webinars ‘Puberbrein en Huiswerk’ druk bezocht

De afgelopen week hebben veel ouders/verzorgers (soms samen met hun zoon of dochter) de webinars van Ankie Remijn gevolgd en veel handige tips en adviezen gekregen. Fijn dat er zo veel belangstelling was. 


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS