Corona-bericht donderdag 18 maart


Acht nieuwe besmettingen
In Nederland lopen de besmettingsaantallen op. Dat merken we ook op het Elde College. In de afgelopen week hebben acht leerlingen een positieve testuitslag gemeld. De school heeft direct de risico-contacten in beeld gebracht en deze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) benaderd. Enkele leerlingen zijn vervolgens in thuisquarantaine gegaan en kunnen vijf dagen na het laatste risico-contact een test aanvragen.

Bij alle besmettingen lijkt sprake van een externe bron. Wij wensen onze leerlingen veel beterschap en hopen hen snel weer terug te zien op school.

Eindgesprekken met examenkandidaten
Een bijzondere traditie op het Elde College: teamleider en sectordirecteur hebben eindgesprekken met leerlingen uit de examenklassen. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: hoe kijk je terug op je Elde-jaren? Wat zijn je toekomstplannen? Hoe heb je dit laatste schooljaar beleefd? De leerlingen geven aan dat ze heel blij zijn dat de eindexamens (in enigszins aangepaste vorm) doorgang vinden en hebben vertrouwen in een goede afsluiting van dit examenjaar.

Aanmeldingen
Voor de groep 8 leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) verliep het keuzetraject voor een middelbare school anders dan verwacht. Online Open Dagen, na 1 maart ook privé-rondleidingen door de school, webinars voor ouder(s)/verzorger(s). Geen minilessen of CoolCampus, maar gelukkig in maart nog wel de kennismakingsactiviteiten voor sportklas en musicalklas. Het verheugt ons dat veel leerlingen voor het Elde College hebben gekozen en na de zomervakantie zullen starten in onze brugklassen.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS