BYOD (Bring Your Own Device) 

 ‘Bring Your Own Device’ (hierna: BYOD) betekent dat leerlingen zelf een laptop aanschaffen (kopen of huren bij voorkeur via The Rent Company) en mee naar school nemen. Leerlingen beschikken dan altijd over een laptop in de les. Ze zijn er zelf verantwoordelijk voor en moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat de laptop opgeladen is. In schooljaar 2021-2022 werken alle klassen (behalve eindexamenklassen) met BYOD. 

Eigentijds onderwijs
Het Elde College wil in de toekomst leerlingen de mogelijkheid geven om flexibel tussen leermiddelen te switchen, aansluitend bij de lesstof, leerdoelen en behoeften van de leerlingen. Tegelijkertijd willen we zeker geen ‘digitale school’ worden: het gaat om de goede mix tussen de verschillende leermiddelen met als vuistregel om maximaal 30% van de lessen op digitale wijze te verzorgen. Op deze wijze bereiden we de leerlingen met eigentijds onderwijs voor op de maatschappij. 

Laptop kopen of huren via The Rent Company
De school is voor de invoering van BYOD een samenwerking aangegaan met het bedrijf The Rent Company uit 's-Hertogenbosch. The Rent Company is marktleider in BYOD in Nederland in het voortgezet onderwijs. Concreet betekent dit dat ouders bij The Rent Company een laptop kunnen kopen of huren voor 36 of 48 of 60 maanden. De school staat hier buiten: ouders gaan een contract aan met The Rent Company en betalen ook aan The Rent Company.

Geen ondersteuning voor eigen laptop
U bent niet verplicht om een device via The Rent Company te kopen of te huren. Het is toegestaan een eigen device (laptop) mee te nemen.  Echter, hiervoor biedt de school geen ondersteuning. Mocht u een eigen laptop in gebruik nemen komend schooljaar, dan is het belangrijk dat de laptop voldoet aan de technische specificaties. Daarom bieden wij in week 29
de gelegenheid op afspraak uw eigen laptop te laten bekijken door onze afdeling ICT. Op deze manier weet u zeker of de laptop bruikbaar is op school. 

Bestelprocedure
Begin juni krijgen leerlingen/ouders bericht van The Rent Company over de Rent Company webshop middels een brief of e-mail met de diverse mogelijkheden en bestelprocedure. Leerlingen moeten definitief zijn aangemeld en toegelaten. 

U kunt een laptop bestellen via de webshop van The Rent Company. Doe dit voor 31 juli 2021, dan is er een gegarandeerde levering van de laptop voor de start van het nieuwe schooljaar. De laptops worden uitgereikt op school, tegelijkertijd aan alle leerlingen. Ouders moeten vóór 31 juli 2021 bestellen; als zij later bestellen dan wordt € 20 administratiekosten gerekend.

Bekijk de pagina extra informatie BYOD voor meer informatie.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS