Back to School

Op donderdag 5 oktober en maandag 30 oktober 2017 organiseert de ouderraad van het Elde College de thema-avond 'Back to school' speciaal voor alle ouders van brugklasleerlingen. Tijdens deze avond ontmoet u andere ouders van brugklasleerlingen en krijgt u informatie over allerlei zaken waar uw kind op de middelbare school mee te maken krijgt, zoals: begeleiding door de mentor, schoolregels, (huiswerk)begeleiding, planning en werken met een agenda. Zaken die voor u, als betrokken ouder, belangrijk zijn en die u meer inzicht geven in de dagelijkse praktijk van de school.

Na de algemene informatie kunnen de ouders onderling, in een ongedwongen sfeer,  ervaringen uitwisselen. De gespreksgroepen zijn gekoppeld aan de klas van uw zoon/dochter. Bij deze gesprekken zijn geen leerkrachten aanwezig. Onderstaande vragen, die u vooraf met uw kind thuis kunt bespreken,  zijn een leidraad voor de gesprekken van die avond:

  1. Hoe is de sfeer in de klas?
  2. Hoe wordt de begeleiding van de mentor ervaren?
  3. Hoe wordt de huiswerkbelasting ervaren?
  4. Hoe ervaart uw kind de schriftelijke overhoringen, proefwerken en nabespreking hiervan?
  5. Tips voor andere ouders.

Eventuele vragen die tijdens deze gesprekken naar voren komen en niet meteen beantwoord kunnen worden, kunt u voorleggen aan de leden van de Ouderraad. Zij zullen deze met de directie bespreken en de antwoorden aan u terugkoppelen.

Donderdag 5 oktober locatie Sint-Michielsgestel

Locatie aula Kapelbergstraat 6 Sint-Michielsgestel
Inloop vanaf 19.15 uur, we starten om 19.30 uur. De aviond duurt tot 21.00 uur.

Maandag 30 oktober locatie Schijndel

In Schijndel vindt de thema-avond op 2 locaties plaats.
VMBO T/K, K/B, B
Zit uw zoon/dochter in de brugklas Vmbo Theoretisch/Kader of Vmbo Kader/Basis of Vmbo Basis? Dan is de de thema-avond gekoppeld aan de OKÉ-ouderavond.
Locatie Vmbo-gebouw voor de onderbouw, Kloosterpark 1 Schijndel.

(T)Vwo, Havo en Havo/Vmbo T
Ouders van Vwo, Havo en Havo/Vmbo T leerlingen zijn welkom in het  Vwo/Havo-gebouw (Open Leer Centrum), Putsteeg 4 (bezoekersingang) Schijndel 

In Schijndel begint de avond met een inloop om 19.15 uur. Om 19.30 uur start het inhoudelijke programma. De avond duurt tot 21.30 uur.

Foto's voor social media-gebruik

Tijdens deze avond worden enkele foto’s gemaakt, die gebruikt kunnen worden op de Facebookpagina en site van het Elde College. Mocht u daar bezwaar tegen hebben, laat dat dan vooraf weten.

Aanmelden of meer informatie

U kunt zich aanmelden of meer informatie krijgen door een mail te sturen naar: backtoschool@ouderraadeldecollege.nl, onder vermelding van naam kind, klas en naam mentor. 


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS