Vwo

Vwo houdt binnen het Elde College in dat je het atheneum volgt. Deze opleiding duurt 6 jaar. Het onderwijsniveau is gelijk aan dat op het gymnasium, maar zonder de vakken Latijn en Grieks. Het atheneumdiploma biedt toegang tot universiteiten en hogescholen.Basisvorming

De eerste drie jaren van het atheneum noemen we de basisvorming. Deze wordt in het derde leerjaar afgesloten. In het vierde leerjaar begint de tweede fase.

Tweede fase en Studiehuis

Vanaf het vierde leerjaar beginnen de tweede fase en het Studiehuis. In het vierde leerjaar volg je onderwijs in de Maatschappijstroom of de Natuurstroom. Dit is een voorbereiding op de profielkeuze aan het einde van dat leerjaar. Er zijn daarbij vier keuzerichtingen mogelijk:

  • Cultuur en Maatschappij,
  • Economie en Maatschappij,
  • Natuur en Techniek en
  • Natuur en Gezondheid.

Deze richtingen worden profielen genoemd. Elk profiel kent een aantal verplichte vakken. Daarnaast kies je ook nog een examenvak in het zogenaamde Vrije Deel. Veel leerlingen kiezen ook nog een tweede vak, sommigen nog een derde vak.

Extra examenvakken

Het Elde College biedt atheneumleerlingen naast het normale aanbod op een atheneum ook nog een aantal extra examenvakken als keuzemogelijkheid aan: de examenvakken management en organisatie, informatica en handenarbeid. Ook kan je één of meer modules kiezen bijvoorbeeld redactie schoolkrant, cabaret/musical, deelname medezeggenschapsraad.

Internationalisering

Onze school hecht groot belang aan internationale contacten. Daarom is internationalisering in de vorm van een uitwisselingen met een school in het buitenland voor alle leerlingen een vast onderdeel in de bovenbouw.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS