Musicalklas

Sta jij graag op het podium en steel je de show met muziek, dans of toneel? Kies dan voor de musicalklas van het Elde College in Schijndel!


De brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo op de locatie Schijndel kunnen kiezen voor de musicalklas. Je volgt  iedere week 2 extra lessen muziek, drama en dans. Dat doe je in 3 blokken van 10 lessen. Ieder blok sluit je af met een optreden of een open les. Aan het eind van het schooljaar wacht een groot spektakeloptreden dat je samen met alle medeleerlingen vorm gaat geven. Natuurlijk komen je familie, klasgenoten en vrienden naar je kijken!

Naar het theater

Naast acteren, zingen en dansen is er ook aandacht voor presenteren, organiseren en communiceren. En we gaan er op uit. Zo bezoeken we een theater waar je een kijkje achter de schermen krijgt en zullen we twee voorstellingen bijwonen.

Doorstromen naar 2e leerjaar Musicalklas

De wekelijkse lessen worden verzorgd door externe professionals en door onze eigen docenten. Aan het einde van het schooljaar gaan we na wat je allemaal geleerd hebt en hoe je je hebt ontwikkeld, daarnaast ontvang je een certificaat van deelname. Ben je enthousiast en gemotiveerd: dan kun je ook in het tweede leerjaar doorgaan in de musicalklas!

Elde Musical

In 2019 was de High School Musical van het Elde College een groot succes. In 2022 zullen we weer met een grote productie op de planken staan. Natuurlijk gaan we ervan uit dat de leerlingen uit de musicalklas daarin een rol willen spelen of meedoen in de schoolband. Ook zullen er optredens zijn bij het Elde Open Podium en bij de Orion Music Award.

Aanmelding

De aanmelding verloopt als volgt:

  • Op 2 en 3 maart 2021 kun je je aanmelden voor de brugklas van het Elde College.
  • Bij de aanmelding kun je niet alleen kiezen voor een opleiding maar ook voor een van onze bijzondere projecten (sportklas, tweetalig vwo, musicalklas).
  • Als je bent aangenomen voor de brugklas word je gevraagd om een motivatiebrief te schrijven en word je in juni 2021 uitgenodigd voor een introductieles voor de musicalklas.

Ouderbijdrage

We willen graag alle leerlingen de kans geven om aan de Musicalklas deel te nemen. Vandaar dat de eigen bijdrage van de ouders voor deelname aan de Musicalklas beperkt is tot € 100 per jaar.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS