Elde College feliciteert de geslaagden!

Geplaatst op 14 juni 2017

De weddenschap lag vast: met 100% geslaagden op het Elde College zouden de sectordirecteuren Toos Michon en Gerard Spijkers het water in het Schijndels Kloosterpark induiken. Maar de stunt kan niet doorgaan. Wij zijn bijzonder tevreden met de examenresultatenresultaten, maar helaas hebben we niet bij álle afdelingen een 100% slagingspercentage. En staat er te weinig water in de plas!

De duik had zeker wél genomen kunnen worden voor de afdeling tweetalig vwo waar alle leerlingen positief nieuws kregen van hun mentor.  In september volgen nog de resultaten van het IB-examen. Ook bij het vmbo basis richting Techniek is iedereen geslaagd. Voor deze studierichting een mooie kroon op het werk aangezien er sinds twee jaar les gegeven wordt op leerpleinen wat best een omschakeling voor de leerlingen betekende: meer samenwerken en meer zelfstandigheid. “Heel knap van de leerlingen. En daarnaast hebben we een mooi aandeel in het afleveren van technische vakmensen waar het bedrijfsleven voor in de rij staat”, aldus Gerard Spijkers.

Niet alleen de geslaagde eindexamenleerlingen nemen binnenkort afscheid van het Elde College. Ook een aantal docenten stopt na vele jaren voor de klas. Zo ook docente Nederlands Elly Hellings die genoot van een bijzonder afscheidscadeau: alle leerlingen uit haar vwo-mentorklas zijn geslaagd.

En wat zal de school Ger Schuurmans gaan missen. Vele jaren was hij examensecretaris (t)vwo/havo. Daarbij vertrouwde Ger de computer niet volledig. Ook dit jaar weer berekende hij samen met een groepje collega’s de uitslagen, nog voordat de computer de eerste cijferlijsten leverde.

Op 30 juni worden de resultaten na de herexamens bekend en kan wellicht de 100% score op alle afdelingen toch behaald worden. Het is nu hopen op een flinke regenperiode en een stijgend waterpeil.


> Bekijk de lijst geslaagden

Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS