Kom kennismaken tijdens het Open Huis op het Elde College

Geplaatst op 16 januari 2020

Basisschoolleerlingen en hun ouders zijn ook dit jaar weer van harte welkom tijdens het Open Huis van het Elde College. Op vrijdagavond 24 januari trappen de afdelingen vmbo en praktijkonderwijs af in het brugklasgebouw in het Kloosterpark en de praktijklokalen. De avond start om 18.00 en eindigt om 21.00 uur.
De zondagmiddag daarna –op 26 januari- is het de beurt aan het (tweetalig) vwo, havo
en havo/vmbo T in Schijndel. Bezoekers zijn van 12.30 tot 16.00 uur welkom.
Op zondag 2 februari opent de locatie Sint-Michielsgestel haar deuren van 12.30 tot 16.00 uur.

Het Elde College heeft een breed aanbod en diverse projecten. Zo is vorig schooljaar gestart met de succesvolle sportklassen. Ook dit jaar zijn er nieuwe initiatieven waarvoor aanstaande leerlingen in kunnen schrijven, namelijk:

Musicalklas
Vanaf augustus 2020 kunnen brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo op het Elde College in Schijndel starten in de Musicalklas. Sta je graag op het podium en kies je voor de musicalklas dan krijg je 2 uur per week (op donderdagmiddag) extra lessen muziek, drama en dans. Daarnaast doe je mee met verschillende optredens op school, ga je naar theatervoorstellingen en krijg je een kijkje achter de schermen en in de coulissen bij een schouwburg. Ook verwachten we dat je een rol speelt tijdens de Elde musical in maart 2021. De lessen worden verzorgd door externe professionals (dans, drama) en door docenten muziek van het Elde College.

Nieuw: Brugklas Basis/Pro
Vanaf augustus starten we ook met een nieuw type brugklas: vmbo Basis/Pro. Dit is een dakpanbrugklas voor leerlingen met het enkelvoudig advies praktijkonderwijs of het dubbeladvies vmbo Basisberoepsgerichte leerweg – praktijkonderwijs. In deze klas wordt lesgegeven op het hoogste niveau, in dit geval vmbo Basis aangevuld met praktijklessen van het praktijkonderwijs. De leerlingen worden begeleid door een kleine groep leerkrachten. Er is veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, het voldoen aan leervoorwaarden en het aanleren van schoolse vaardigheden. Kan een leerling het vereiste vmbo-niveau niet aan, dan gaat hij verder op het Praktijkonderwijs.

De Ondernemersklas havo 4
Komend schooljaar gaat ook De Ondernemersklas in havo 4 van start. Het starten van een eigen bedrijf staat hierbij centraal. Een gemotiveerde groep leerlingen met Bedrijfseconomie en economie in hun pakket wordt een echte ondernemer. In een periode van 10 maanden zetten ze een bedrijf op, ontwikkelen ze een eigen duurzaam product, bedenken ze een marketingstrategie en boren ze een markt aan. Leerlingen pitchen hun product in een nationale competitie met andere scholen, maken gebruik van social media, werken met scrum en ontwikkelen de vaardigheden die bij het ondernemen horen. Deze ondernemers van de toekomst hebben een eigen projectlokaal dat tijdens de Open Dag bezocht kan worden. 

Eigen leerlingen actief betrokken
Tijdens het Open Huis zijn er verschillende lesactiviteiten, presentaties van vakken en voorlichtingsrondes. Ook de manier waarop de school de leerlingenzorg en – begeleiding organiseert komt daarbij aan bod. Daarnaast is het mogelijk om met medewerkers van het Elde College in gesprek te gaan. Natuurlijk staan de leerlingen centraal. Een grote groep leerlingen van de school is actief betrokken bij het Open Huis. Zij zorgen voor de ontvangst, geven informatie en maken onderdeel uit van diverse activiteiten. Ook de leerlingenraad is aanwezig. Stel vooral uw vragen aan onze leerlingen.

Onderwijsaanbod Elde College
Het Elde College biedt eigentijds en kwalitatief goed onderwijs binnen een breed aanbod: tweetalig wo, vwo, havo maar ook voor alle leerwegen binnen het vmbo (theoretisch, gemengd, kader en basis) en voor praktijkonderwijs. Op de locatie in Sint-Michielsgestel is het mogelijk om een vmbo-diploma te halen, maar ook om de eerste drie leerjaren havo te volgen.

Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS