21-12-2018

Kerstwalk leerjaar 1 en 2


Leerlingen lopen voor het goede doel en halen zo geld op t.b.v. de Vincentiusvereniging Schijndel. 

De kerstactie van het Elde College heeft jarenlang geld opgehaald voor een Goed Doel in het buitenland. Dit jaar heeft de leerlingenraad, in afstemming met de activiteitencommissie, geadviseerd om de St. Vincentiusvereniging als Goed Doel voor de kerstactie te kiezen. Het College van Bestuur heeft dit advies overgenomen. De St. Vincentiusvereniging is een landelijke vereniging, maar wij zullen ons richten op de regiovereniging Schijndel en Sint-Michielsgestel.

De St. Vincentiusvereniging ondersteunt kinderen die in de regio Schijndel en Sint-Michielsgestel wonen en/of onderwijs volgen en in hun leerontwikkeling beperkt worden door de financiële situatie van hun gezin. Dat kan dan gaan om benodigdheden voor school, de ouderbijdrage, zorgen dat er fietsen beschikbaar zijn, zorgen dat er gesport kan worden naast school of zorg dragen voor een goede overgang van kinderen uit groep 8 die gaan starten op het voortgezet onderwijs. Naast sponsoring haalt de Vincentiusvereniging tevens inkomsten uit ’t VinCentje, een tweedehandswinkel aan de Europalaan in Schijndel.

Met de kerstactie willen wij niet alleen geld ophalen voor dit Goede Doel maar ook expliciet de thema’s ‘armoede’ en ‘kansen(on)gelijkheid’ bespreekbaar maken.Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS