Over ons

Het Elde College is een brede scholengemeenschap, gevestigd in Schijndel en Sint-Michielsgestel, met circa 2500 leerlingen. We hebben alle typen voortgezet onderwijs in huis: van tweetalig vwo tot praktijkonderwijs. Omdat we kleinschalig zijn georganiseerd voelt het Elde College snel vertrouwd. Docenten kennen de leerlingen en andersom.

Missie

Het Elde College biedt uitdagend en inspirerend onderwijs met veel keuzemogelijkheden in een geborgen leer- en werkklimaat. Voor de leerlingen betekent dit dat we samen met hen voor maximale talentontwikkeling gaan. Daarom is ons motto: Elke dag een uitdaging!

Het beste uit jezelf halen

Ons onderwijs is gericht op de talenten van de leerling en op de onderlinge samenwerking en respect voor elkaar. We willen kinderen nadrukkelijk uitdagen om het beste van zichzelf te geven en hen in staat te stellen om het maximale uit hun talenten te halen. Dat doen we middels inspirerende lessen waar we leerlingen motiveren. Daarbij gaat het niet alleen om het verwerven van kennis of het behalen van het diploma, maar ook om de sociaal-emotionele, culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling. Waar nodig bieden we extra begeleiding die sterk op de leerling is gericht en werken we binnen de kaders van passend onderwijs. Door de betrokkenheid van onze docenten en een warme benadering zorgen we er voor dat onze leerlingen zich thuis voelen.

Dicht bij huis

Wij vinden dat onderwijs dicht bij huis aangeboden moet worden. Ons onderwijs is zo ingericht dat er voor iedere leerling uit Schijndel, Sint-Michielsgestel en de directe omgeving een zo passend mogelijk aanbod kan worden gedaan.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS