Waarom Tweetalig Vwo?

Ben je goed in Engels of wil je dat graag worden en heb je een brede interesse in wat er om je heen en in de wereld gebeurt? Dan is het Tweetalig vwo misschien iets voor jou!

Wat houdt het in?

Een hoog niveau Engels, veel contacten met het buitenland (internationalisering) en verschillende vormen van lesgeven (didactiek).

1. Engels
Als je in de brugklas komt volg je het gewone vwo programma, maar je krijgt meer dan de helft van je vakken in het Engels. In het begin start je rustig en krijg je naast de uitleg in het Engels ook een korte samenvatting in het Nederlands. Dit wordt richting de kerstvakantie steeds meer Engels en na de kerstvakantie spreek je net als je docent 100% Engels. Echt waar!! Het maakt niet uit of je veel of weinig Engels hebt gehad op de basisschool, je leert het heel erg snel.

2. Internationalisering
Behalve dat je goed Engels leert, ga je ook verschillende keren naar het buitenland en heb je allerlei contacten met onze partnerscholen.
Een overzicht:

  • Leerjaar 1: Canterbury
  • Leerjaar 2: Uitwisseling Engeland
  • Leerjaar 3: Dublin en internetproject Italie.
  • Leerjaar 4: Contacten met partnerscholen in Canada en Japan. Uitwisseling school in Italië.
  • Leerjaar 5: Internationale stage en mogelijkheid reis naar China.
  • Leerjaar 6: Reis naar nader te bepalen land

We hebben ook allerlei projecten met onze partnerscholen. Zo hebben we  een project met een Canadese school van wie wij een graf hebben geadopteerd van een oud-leerling van hen die tijdens WWII omgekomen is en leggen bloemen op zijn graf. We houden ook een video-conferentie met die school. Of wat dacht je van praten met Japanse leerlingen? Doen we ook. Maar we beginnen eerst rustig met twee dagen en een overnachting in Canterbury in de 1e klas. Dan ben je met je klas twee dagen op pad en ga je naar de kathedraal van Canterbury en heb je ook nog wat vrije tijd.

Er zijn nog meer activiteiten zoals een high tea, waar je de hele dag typische Engelse gerechten maakt met je klas die je 's avonds op eet met je ouders en docenten. Of een cricket en rugby clinic bij gym. Daar leer je van  professionele spelers het spel. En als je geluk hebt mag je zelf deelnemen aan de landelijke cricket match van het Europees Platform waar je tegen andere tweetalige scholen speelt. In 2014 is het Elde College landskampioen cricket geworden van alle tweetalige scholen! Of wat dacht je van theater? We hebben verschillende Engelse theatergroepen (Big Wheel, Phileas Fogg and Marc Norris) die onze school bezoeken en met jullie aan de gang gaan. Van een ontbijtshow tot Shakespeare!

In de tweede vieren we Thanksgiving, een typische Amerikaanse feestdag in november. Voor Amerikanen begint dan hun feestseizoen dat ze afsluiten met kerst en nieuwjaar. We doen ook elk jaar een kerstactie. Soms ga je lopen met je groep of doe je een klassenactiviteit. In de bovenbouw hebben we het legendarische GameNight, waar je een nacht voor het goede doel op school doorbrengt met van alles: film kijken, video-gamen, andere spelletjes, etc. Dit sluiten we af met een gezamenlijk ontbijt in de vroege ochtend. 

3. Verschillende manieren van lesgeven
We weten dat mensen op allerlei mogelijke manieren leren. Dat betekent naast normale lessen ook veel (vakoverstijgende) projecten, ict-activiteiten, gastsprekers, workshops en samenwerkingsverbanden met andere scholen. Op deze manier proberen we te leren samen te werken, te leren nadenken over allerlei onderwerpen en interesses aan te wakkeren die je niet eens wist dat je had! We willen niet alleen dat je leert leren, maar ook (kritisch) leert nadenken over de wereld waarin je leeft.

Lijkt je dit allemaal leuk om te doen? Kijk maar eens verder op: www.ikkiestto.nl (een website van het Europees Platform) of kom naar een van de workshops die het Elde College tijdens Cool Campus aanbiedt (van oktober t/m januari). Voor vragen mail je naar tvwo@eldecollege.nl


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS